Jídelníček
JÍDELNÍČEK A TERMINÁL PRO OBJEDNÁVKU OBĚDŮ A SVAČIN
Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU:
1 -obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2 - korýši (a výrobky z nich)
3 - vejce (a výrobky z nich)
4 - ryby (a výrobky z nich)
5 - podzemnice olejná - arašídy (a výrobky z nich)
6 - sójové boby - sója (a výrobky z nich)
7 - mléko (a výrobky z něj)
8 - skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské, kešu, pekanové a para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9 - celer (a výrobky z něj)
10 - hořčice (a výrobky z ní)
11 - sezamová semena - sezam (a výrobky z nich)
12 - oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2)
13 - vlčí bob - lupina (a výrobky z něj)
14 - měkkýši (a výrobky z nich)