Jídelníček

JÍDELNÍČEK A TERMINÁL PRO OBJEDNÁVKU OBĚDŮ A SVAČIN

 

Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU:

1 -obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

2 – korýši (a výrobky z nich)

3 – vejce (a výrobky z nich)

4 – ryby (a výrobky z nich)

5 – podzemnice olejná – arašídy (a výrobky z nich)

6 – sójové boby – sója (a výrobky z nich)

7 – mléko (a výrobky z něj)

8 – skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské, kešu, pekanové a para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)

9 – celer (a výrobky z něj)

10 – hořčice (a výrobky z ní)

11 – sezamová semena – sezam (a výrobky z nich)

12 – oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2)

13 – vlčí bob – lupina (a výrobky z něj)

14 – měkkýši (a výrobky z nich)